Annons
Annons

Lidköping eller Linköping

Hur ska man hålla reda på vilket som är Lidköping och Linköping? Några skrattar nu, andra blir arga men många vet precis vad jag menar. Det är inte helt lätt. Jag kommer nu att försöka skapa ett stöd för oss som har svårt att särskilja städerna. Till min hjälp hänger jag upp det på lite olika faktorer av andra kunskaper. Hittar du ett påstående nedan du håller med om, jag då glömmer du inte vilken stad som är vilken och var den ligger.

Annons

Jag har stenkoll på Sveriges motorvägar!
Linköping ligger längs E4:an mellan Jönköping och Stockholm. Lidköping når man med alla andra mindre vägar.

Jag har stenkoll på Sveriges sjöar!
Lidköping ligger vid Vänern, Linköping ligger vid Roxen.

Jag läser från vänster till höger!
Städerna ligger i en (typ) horisontell linje rakt över Sverige, Lidköping ligger först om vi läser från vänster till höger.

Jag har koll på kända svenskar!
Från Lidköping kommer Evy Palm, dessutom ligger det nära Skara och därför kan vi också tänka på Bert Karlsson, Linköping kör jättemånga kändisar från Stockholm förbi när de ska till tennisvecka i Båstad, om de kör E4 vill säga. Om det blev för svårt kan ni ju tänka på Fredrik Strage istället, han är ju från Linköping.

Jag har koll på allt!
Då ska jag inte förklara i onödan.

Jag har ett bättre förslag!
Skriv det som en kommentar nedan

lidkoping_linkoping

 

 

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar