Annons
Annons

Nyheter i veckan 11

INRIKES: Ett av Sveriges minsta partier KD (i riksdagen) har fått så mycket uppmärksamhet med sin jakt på efterträdare till Göran Hägglund att de kanske klarar spärren i nästa val bara av den orsaken. Inget fel på KD egentligen, men man skulle kunna beskylla dem för att ha en medeltida värdegrund.

Annons

På tal om det kom jag tänka på den största inrikesnyheten i veckan, som för övrigt lika gärna skulle kunna ligga under tema utrikes. Saudiarabien stoppade nämligen i måndags Margot Wallström från att prata i Arabförbundet. Jag måste säga att jag gillar hennes kommentar att hon inte ångra något. Förstår att förespråkare för en annan typ av diplomati blir arga på henne, men jag ser det på ett annat sätt. För givetvis har tyst diplomati sina fördelar, men när alla tillämpar det mot samma part, ja då blir det inte mycket mer än tyst heller.

Innan Sverige stoppade Saudiarabien från att köpa krigsmateriel stoppade Australien Sverige från att sälja ubåtar till dem med motiveringen att vi inte kan göra ubåtar. Detta fick generaldirektören på FMV, Försvarets materielverk, att se rött och svara i traditionell brevform. Det kan vi visst, så det så!

UTRIKES: Största snackisen i vecka 11 var helt klart Putins kurragömma lek. När jag lite försenat skriver detta inlägg vet vi att han lever. Varför han hållit sig borta är och kommer troligen alltid att vara en gåta, men kanske är det så enkelt att han bara varit på semester i Thailand.

SPORT: Massa sport för dem som gillar det. Hetast var så klart Zlatan, mer om det på andra sajter.

NÖJE: Melodifestivalen avgjordes i veckan och gladast var nog de som inte gillar melodifestivalen. Själv hoppades jag på guld och gröna skogar, men får väl säga grattis till Måns.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar