Annons
Annons

Nyheter i veckan 5

INRIKES: Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund meddelade att han avgår och kommer ägna sig åt att läsa böcker. En partiledare som tycker andra ska läsa böcker verkar själv komma allt närmare sitt avgångsbetyg. Jan Björklund tar det med ro och säger sig vara laddad för att ta ansvar för Folkpartiets förnyelsearbete. Men hur mycket förnyelse som helt verkar han ju inte önska…

Annons

UTRIKES: I veckan kom nyheten att Nordkoreas diktator Kim Jong Un tackat ja till en utomlandsresa. Nej, han ska inte invadera Sydkorea (vad vi vet) eller åka till Ullared och tokshoppa… han är inbjuden av Vladimir Putin att fira årsdagen av Hitlertysklands kapitulation 1945.

EKONOMI: Den amerikanska teknikjätten Apple presenterade i veckan en kvartalsvinst så stor att inget bolag tidigare tjänat så mycket pengar under ett kvartal. Det är så stora pengar att Svenska SKFs totala börsvärde nästan bara motsvar hälften mot Apples kvartalsvinst.

Ett annat stort svenskt företag med bokstavskombinationen SCA har varit fortsatt i luften i veckan. Så mycket att det kommit under Riksenheten mot Korruptions radar… Ju högre man flyger, ju längre blir fallet.

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)

1 kommentar

Annons

Senaste från Allas

Laddar